Otthonfelújítási támogatással akár 50% kevezménnyel is megvásárolhatja termékeinket!

Otthonfelújítási támogatással akár 50% kevezménnyel is megvásárolhatja termékeinket!

Atesys - Szolgáltatások

A megújuló energiaforrásokról: Milyen előnyöket tartogat a használatuk?

Az alternatív energiaforrások a természet kölcsönhatásaira épülő energiahordozók.

A megújuló energia használata korántsem új felfedezés – hosszú évszázadokon keresztül a lakóházakat, épületeket úgy építették meg, hogy képesek legyenek a nap melegét felfogni, fával fűtötték a helyiségek javát, illetve melegítették fel a vizet. Ne feledkezzünk meg a szél- és vízi malmok, a múltban széles körben elterjedt használatáról sem!

Melyek a megújuló energiaforrások?

  • Geotermikus energia
  • Napenergia
  • Szélenergia
  • Vízenergia
  • Biomassza
  • Tűzifa (megújuló, ám kimeríthető erőforrás)

Milyen előnyöket tartogat a megújuló energiaforrások használata?

Fontos gazdasági szempont, hogy a megújuló erőforrások az ember közbeavatkozása nélkül, néhány éven belül újratermelődnek – szemben a fosszilis energiaforrásokkal (pl. kőolaj, földgáz), melyek esetében az emberiségnek épphogy a nyersanyag készletek kimerülésére kell készülnie.

Arról nem is beszélve, hogy a fosszilis energiahordozók használata során a levegőt, vizeket és a talajt folyamatos terhelésnek, szennyezésnek vetjük alá, amelynek eredménye visszafordíthatatlan mértékű környezetkárosodás.

A vállalkozások és a lakosság érdekeit (a magas, viszont államilag támogatott beruházási kiadásokat ellensúlyozó), kedvezően alakuló hosszú távú költségek szolgálják.

A megújuló energia lakossági szinten is elérhető alternatíva!

A megújuló energiaforrások által előállított energia alkalmas a fűtésre, hűtésre, meleg víz előállítására, valamint biztosítja az árammal működő berendezések üzemelését is.

Keressen fel minket még ma, és közösen kidolgozzuk, hogyan hasznosulhatnak a megújuló energiaforrások az Ön házában, üzlethelyiségében is!