Otthonfelújítási támogatással akár 50% kevezménnyel is megvásárolhatja termékeinket!

Otthonfelújítási támogatással akár 50% kevezménnyel is megvásárolhatja termékeinket!

Atesys - Szolgáltatások

Hőszivattyú: a holnap megoldása a ma problémáira

Hőszivattyú… az meg micsoda?!

Működése tulajdonképpen a hűtőgépével egyezik meg: működése során hőt von el a szekrényből (esetünkben a talajból), amit aztán a gép hátoldalán (esetünkben a ház légterében) ad le.

A működtetésére szolgáló energiát nem hővé alakítja közvetlenül, hanem egy alacsonyabb hőmérsékletről egy magasabb hőfokszintre emeli, a föld, a levegő és a víz által tárolt energiát hasznosítva. A geotermikus hőszivattyú tehát a talaj, talajvíz és a ház helyiségei, terei között, ún. kompressziós módon áramoltatja a hőt.

Mire használható?

Míg a földgázt és a fát csak fűtési célból tudjuk felhasználni, villanyos hőszivattyú segítségével képesek leszünk a nyári hőség ellensúlyozására is, a hűtési potenciál miatt.

Az általunk forgalmazott ATES hőszivattyú fűt, hűt és locsolásra is alkalmazható, valamint a lakóház vízellátását is biztosítja – gondoljon bele, ez a mai víz és csatornadíjak mellett milyen mértékű költségcsökkenést jelent!

A levegő-víz alapú hőszivattyús megoldás tökéletes a meglévő fűtési/hűtési rendszer kiegészítésére, míg a geotermikus hőszivattyú önmagában ellátja a teljes hűtő-fűtő funkcionalitást.

Mennyit spórolhatok hőszivattyú használatával?

Lakossági árakat tekintve 1 kWh, földgáz által előállított fűtési energia ára kb. 36 Ft, ezzel szemben1 kWh fűtési energia előállítása hőszivattyú használatával 4 és 9 Ft közé esik. Az ATES hőszivattyú esetében ez még inkább 4 Ft felé tendál.

Felkeltettük az érdeklődését?

Kérjen online ajánlatot még ma, vagy látogasson el bemutatótermünkbe, ahol örömmel vezetjük keresztül mintarendszerünkön!

Szeretném megtudni mennyit spórolhatok!