Pályázatok
Ajánlatkérés
Atesys - Szolgáltatások

Pályázat részletei: az érintett bankok listája, az igénylés feltételei, a hitelprogram jellemzői.

Itt a teljes lista: ebben a 266 bankfiókban lehet igényelni hétfőtől az otthonfelújítási támogatást

Megduplázódott azoknak a bankfiókoknak a száma, ahol hétfőtől be lehet nyújtani az otthonfelújítási támogatás igénylését. A már korábban megnyílt 128 MFB Pont Pluszok száma 266-ra nőtt. 
Az otthonfelújítási támogatást július 1-től a Magyar Fejlesztési Bank MFB Pont Plusz lakossági hálózatában lehet majd benyújtani személyesen. A program végső felhívása június 17-én jelent meg, ebben szerepelnek a támogatás elnyerésének végleges feltételei. Mivel összesen 20 ezer, 1991 előtt épült családi ház felújítására lehet felhasználni a 108 milliárd forintos keretösszeget, az igénylőknek érdemes lesz nagyon sietniük a kölcsönkérelem benyújtásával, ha meg akarják kapni a fejenként maximum 6 millió forintos támogatást.
Ebben döntő fontosságú lesz, hogy hol tudják ezt megtenni július 1-jén vagy az azt követő napokban. A kedvezményes, kamatmentes otthonfelújítási hitelt kínáló MFB Pont Plusz hálózat működtetésének jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el. A bankok összesen 266 MFB Pont Plusz megnyitását vállalták 134 járásban, az első 128-at május 30-ig, további 138 pedig június 30-ig. 
Június 1-jétől így még csak az első körös 128 bankfiók címe vált ismertté, mostanra azonban az MFB közzétette mind a 266 címet, ahol hétfőtől be lehet nyújtani az országban az otthonfelújítási támogatást. Aki pályázni akar a kamatmentes hitelre és a vissza nem térítendő támogatásra, annak erősen ajánlott előre megnézni, hol adhatja le az igénylését, mert hétfőn és az azt követő napokban alighanem nagy lesz az MFB Pont Pluszokban a forgalom. Mivel az MFB közlése szerint ezek már most is működnek, érdemes lehet előre tisztázni a kiválasztott fiók ezzel foglalkozó ügyintézőivel a benyújtás feltételeit, menetét, hogy ne a jövő héten, az igényléskor derüljön ki valamilyen probléma.
Az egymilliós önrésszel együtt maximum 7 milliós otthonfelújítási támogatás (ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatás és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitel) igénylésének és felhasználásának részletes feltételeiről itt találod a folyamatosan frissülő információs oldalunkat.


FORRÁS: BANK360


Az eredeti cikk és a bankok listázása itt található:
https://bank360.hu/blog/itt-a-teljes-lista-ebben-a-266-bankfiokban-lehet-igenyelni-hetfotol-az-otthonfelujitasi

 

Hétfőn indul a roham az otthonfelújítási támogatásért, ebbe a 266 bankfiókba lehet menni ügyet intézni

Jövő hét hétfőn indul az új otthonteremtési program, amelynek keretében 6 millió forint vissza nem térítendő támogatás lehet igényelni energiahatékonysági felújításokra. A Bank360 összegyűjtötte, mely bankfiókokba mehetnek azok, akik igényelnék az összeget, és kiderült, hogy az országban összesen már 266 MFB Pont Plusz áll rendelkezésre.
Hétfőn várhatóan nagy roham fog indulni a pénzért, ugyanis összesen 20 ezer, 1991 előtt épült családi ház felújítására lehet felhasználni a 108 milliárd forintos keretösszeget. Az MFB Pont Plusz hálózat működtetésének jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el. A bankok összesen 134 járásban nyitottak pontokat, az első 128-at május 30-ig, további 138-at pedig június 30-ig.

Az egymilliós önrésszel együtt maximum 7 milliós támogatás (ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatás és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitel) igénylésének és felhasználásának részletes feltételeit egy júniusi rendelet határozza meg. Az előzetes feltételrendszer alapján térképen ábrázoltuk, a lehetőség mely településeket érintheti a leginkább.
Az építőipari szakma szerint a lakosság az elmúlt években elhalasztotta a felújításokat, viszont most a program miatt rohamra számítanak. Emiatt elképzelhető, hogy a felújításba belevágók nem fognak elegendő szakembert találni, alapanyag viszont van bőségesen.

FORRÁS: TELEX.HU


Az eredeti cikk és a bankok listázása itt található:
https://telex.hu/gazdasag/2024/06/25/266-bankfiok-otthonteremtesi-program-6-millios-tamogatas-igenylese-mfb-pont-plusz

Otthonfelújítási Program Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához - RRF-REP-10.13.1-24


Lakóépületek energiahatékonyságának javítására, energiafelhasználásának csökkentésére szolgáló európai uniós forrásból finanszírozott, kamatmentes kölcsön vissza nem térítendő támogatással kombinálva.
Fontos információk
Támogatható tevékenységek
•    hőszigetelés,
•    nyílászárók cseréje,
•    használati melegvíz-rendszer korszerűsítése (önállóan nem támogatható tevékenység),
•    fűtéskorszerűsítés (gázkazán, kéménytechnikai fejlesztések, kondenzációs kazán, szekunder fűtési kör átalakítása, hőleadó berendezések korszerűsítése vagy cseréje, meleg vizes puffertartály létesítése) (önállóan nem támogatható tevékenység),
•    az energetikai korszerűsítéshez kapcsolódó helyreállítási, javítási munkálatok költségeinek finanszírozásása.
A programban alapfeltétel, hogy legalább 30 százalékos primer energiamegtakarítást kell elérni, melynek igazolásához energetikai tanúsítvány készítése szükséges a beruházást megelőzően és annak befejezését követően is.
Kizárólag lakáscélú energiafelhasználás történhet a fejlesztéssel érintett ingatlanban.
A támogatásra jogosult vagy, amennyiben
•    a fejlesztendő ingatlanod 1990. december 31. előtt épült, életvitelszerűen tartózkodsz és tulajdoni hányaddal, vagy holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezel, továbbá
•    lakcímkártyával igazolod, hogy a korszerűsítendő ingatlan legalább 2024. július 1. óta a te, vagy a közeli hozzátartozód állandó lakóhelye(d) vagy tartózkodási helye(d), vagy 2024. július 1-ig kelt adásvételi szerződés alapján a tulajdoni lapon a tulajdonosváltás széljegyzésre került.
Házastársad, élettársad Adóstársként bevonásra kerül.
A hitelprogram jellemzői 1
•    Beruházás elszámolható összköltsége: maximum 7 millió Ft, melyből
o    Saját forrás: projekt elszámolható költségének minimum 14,3%-a,
o    Kölcsön összege: 2,5 millió Ft – 3,5 millió Ft,
o    Vissza nem térítendő támogatás mértéke: a vissza nem térítendő támogatás mértéke az adott terület átlagjövedelmétől és az energiamegtakarítás mértékétől függően 2,5-3,8 Millió Ft.
•    Kölcsön devizaneme: HUF
•    Kamat: 0%/év
•    Költségek: kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.
•    Rendelkezésre tartási idő:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított minimum 6 hónap - maximum 24 hónap. Indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
•    Türelmi idő:  a rendelkezésre tartási idő végétől számított 3 hónap.
•    Projekt megvalósítási határideje:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított 24 hónapon belül, mely határidő indokolt esetben egy alkalommal további maximum 6 hónappal meghosszabbítható.  
•    Futamidő:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 12 év, amely a Türelmi és Rendelkezésre tartási idővel együtt értendő.
Hogyan igényelhető?
A kölcsönkérelem benyújtására országszerte 154 Lakossági MFB Pont Plusz bankfiókunkban 2024. július 1-től 2025. december 31-ig van lehetősége. A forrás kimerülésével a Hitelprogram felfüggesztése kerül. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!
A kölcsön kizárólag a kölcsönkérelmi nyomtatvány teljeskörű kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek hiánytalan benyújtásával igényelhető, melyek elérését a Hasznos dokumentumok között találja.

FORRÁS:MBHBANK
Az eredeti cikk itt található:

Otthonfelújítási Hitelprogram lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához RRF-REP-10.13.1-24 (mbhbank.hu)


További hasznos linkek:
RRF-REP-10.13.1-24 Otthonfelújítási Hitelprogram Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához | Széchenyi Terv Plusz (gov.hu)

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0